HDD (Hard Disk Drive) teknolojisinin yerini hızla almakta olan SD (Solid State Drive-Katı Hal Sürücüsü) veri depolama cihazları yeni nesil veri depolama cihazlarındandır. Verilerinizi depolamak için mekanik parçalar yerine bellek yongalarından ve dahili devrelerden faydalanan sürücülere verilen isimdir. Yüksek performansı nedeniyle tüketiciler tarafından tercih edilmektedir. Geleneksel sabit disklere göre SSDli bir bilgisayar çok daha hızlı açılır ve uygulamaları çok daha hızlı açar.
SSD hareketli parçalara sahip olmadığından, HDD gibi aniden bozulma ihtimalleri daha düşüktür. Bununla birlikte arıza yapan bir SSDden veri kurtarmak çok daha zor olabilir. Üretici tarafından kriptolu üretilmesi sebebiyle bazı SSD’lerden statik elektriklenme ve manyetik alana maruz kalma sonrası veri kurtarılamaz. SSDnin belirli bir yazma kapasitesi vardır ve bu kapasiteye ulaştığında kullanılmaz hale gelir. Hareketli parçalara sahip olmaması, SSDnin dışarıdan gelecek sarsıntılardan HDD gibi etkilenmediği anlamına gelir.
Motorundan gelen uğultu ve disk kafasından gelen çıtırtılar, HDDlerin ortak özellikleridir. Ancak SSDler ise tamamen sessiz çalışırlar. SSDler, HDDlerdeki "parçalanma" (fragmantation) sorununu yaşamazlar; bu sorunu otomatik olarak çözecek mekanizmalara sahiptirler ve müdahaleniz gerekmez. Ancak bunun yanında yüksek fiyatları da bir dezavantaj olarak belirgindir.
Veri Kurtarma Hizmetleri Ltd’de SSD’den veri kurtarma işlem süreci diskin ilk önce analiz edilmesi ile başlar. Eğer veri alınabilecek durumdaysa, SSD veri kurtarma süreci devam eder. Bu konuda tecrübe ve bilgiye sahip uzman kadrosuyla, Türkiye’nin en üst düzeyde işlem gören laboratuvarında veri kurtarma yapılabilmektedir.